Toplum Ruh Sağlığı Merkezi
Tel: 0232 856 03 42 / 3034 (dahili)
Toplum Ruh Sağlığı Merkezleri (Trsm), şizofreni, organik olmayan psikoz ve bipolar duygulanım bozukluğu gibi ağır kronik hastalığa sahip bireylerin hastaneye yatışını önlemek, yeti yitimini asgari seviyeye çekmek ve işlevselliğini arttırmak amacıyla biyolojik ve psikososyal müdahaleler sunulan, gerektiğinde ev ziyaretini de kapsayan takip ve tedavi ile birlikte bireylerin ailelerine de psikolojik/psikososyal destek sağlayan, toplum temelli, etkin ve ulaşılabilir merkezlerdir.
Hastanemiz bünyesinde bulunan Toplum Ruh Sağlığı Merkezi de bu düstur ile 2018 yılı Şubat ayında tescil edilerek faaliyete geçmiştir. Merkezimizde, bir psikiyatri uzmanı, bir psikolog, bir sosyal hizmet uzmanı ve iki hemşire görev almakta olup şu an itibariyle 120 danışana hizmet verilmektedir.
Trsm'ye, şizofreni, organik olmayan psikoz, bipolar duygulanım bozukluğu tanılı danışanlar, aile hekimleri ve hastanelerin psikiyatri birimleri tarafından yönlendirilebileceği gibi doğrudan başvuru da yapabilirler. Danışanların Trsm'ye uygunluğu psikiyatri sorumlu hekimi tarafından değerlendirilir.
DİĞER KURUMLARLA İŞ BİRLİĞİ KAPSAMINDA OKULLARDA ÖĞRENCİLERE TRSM TANITIMI VE DAMGALA EĞİTİMLERİ VERİLDİ.
Toplum Ruh Sağlığı Merkezi danışanlarının sanat çalışmaları neticesinde meydana gelen eserler Torbalı Devlet Hastanesi’nde sergilendi. Serginin açılışını, Torbalı İlçe Kaymakamı Ercan Öter, İlçe Emniyet Müdürü Muhittin Murat Yener, İlçe Jandarma Komutanı Emre Balcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Vekili Fırat Annak, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Göksel Aslan, Halk Eğitim Müdürü Vekili Celal Gurlekce, Başhekim Dr. Miraç Çavdar, Başhekim Yardımcıları Op. Dr. K. Güven Özmen ve Op. Dr. Nagehan Can, Uzm. Dr. Ebuzer Cenik, TRSM ekibinden Yiğit Taşcı, Emine Özer, Özlem Pak Özyıldız ve Mütalip Karaoğlan gerçekleştirdi.
Serginin, psikoz, bipolar ve şizofreni rahatsızlığı olan bireylerin duygu ve düşüncelerinin toplum tarafından anlaşılmasını sağlamak, beceri ve yeteneklerini açığa çıkarmak, çeşitli sebeplerle toplum yaşamında geri planda kalmaya itilen bu bireylerin en az toplumun diğer ögeleri kadar hayatın içinde var olduklarını, toplumdan ayrıştırılamayacaklarını vurgulamak ve tüm bunlara dair farkındalık oluşturmak gayesi ile açıldığı bildirildi.
TORBALI DEVLET HASTANESI ÇALIŞANLARI, ZIYARETÇILER, HASTALAR VE YAKINLARI SERGIYE BÜYÜK ILGI GÖSTERDI.