09 Mayıs 2018

İlçemizin ilk Devlet Hastanesi olan Torbalı Devlet Hastanesi inşaatı 1965 yılında başlamış ve 1979 yılında tamamlanarak 50 yatak kapasitesiyle hizmet vermeye başlamıştır.Artan nüfus sayısına cevap verebilmek için ,Hastane Derneğinin katkılarıyla 1994 yılında ek bina yapımına başlanmış ve üç yılda tamamlanarak 1997 yılında 75 yatak kapasitesine ulaşmıştır.Bu dönemde Hastanemize,Sağlık Bakanlığı Müsteşerlarından olan M.Enver ŞENERDEM ‘in adı verilmiştir.M.Enver ŞENERDEM Torbalı Devlet Hastanesi 2007 yılında da 100 yataklı 2.basamak sağlık kurumu statüsü kazanmıştır.Hastanemiz 2007-2009 yıllarında ek acil binası ve prefabrik poliklinik binası yapılarak tekrar büyütülmüş ve 2017 yılı ağustos ayına kadar hizmet vermiştir.

Önemli bir tarım alanı olan Torbalı ilçesinde son yıllarda sanayi alanında yaşanan hızlı büyüme ve gelişmeyle bölgeye göç akını başlamış ve büyük bir nüfus artışı meydana gelmiştir.Torbalı ve çevre halkının sağlık gereksinimlerini karşılayabilecek bir hastane yapılması için Torbalı Belediye Başkanlığının katkılarıyla Bölge Orman Fidanlığı arazisinden 50 dönüm arazi,hastane yapılmak üzere Sağlık Bakanlığımıza tahsis edilmiştir.

TOKİ tarafından 27.02.2014 yılında ihale edilen , 30.06.2014 tarihinde yapımına başlanan ve üç yılda hızlı bir şekilde tamamlanan hastane,07.08.2017 tarihinde geçici kabulü yapılarak teslim alınmıştır.Teslim alındıktan çok kısa bir süre sonra eski hastaneden taşınma işlemi gerçekleştirilerek 20.08.2017 tarihinde yeni hastanede sağlık hizmeti verilmeye başlanmıştır.İsmi değiştirilerek Torbalı Devlet Hastanesi olarak tescil edilen hastanemizin resmi açılışı,08.Eylül.2017 tarihinde Sayın Başbakanımızın katılımıyla gerçekleştirilmiştir.