Büyük Torbalı

Devlet hastanesinde örnek proje!

Torbalı’da Ege Geriatri Derneği ve Nutricia Medikal Beslenme işbirliğiyle hazırlanan ‘Yaşlı Dostuyum Projesi’, Torbalı Devlet Hastanesinde gerçekleştirilen ilk farkındalık eğitimiyle hayata geçirildi

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Devlet hastanesinde örnek proje!
567 Görüntüleme
04 Mayıs 2018 - 10:45

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

YENİ hizmet binasına taşınmasıyla birlikte yeniliklere kapısını açan 250 yataklı Torbalı Devlet Hastanesi’nde dev bir sempozyum etkinliği düzenlendi. Ege Geriatri Derneği ve Nutricia Medikal Beslenme işbirliğiyle hazırlanan sağlık çalışanlarına yönelik ‘Yaşlı Dostuyum Projesi’, Devlet Hastanesi konferans salonunda düzenlenen sempozyum ile hayata geçirildi. Ege Üniversitesi’nden Prof. Dr. Fehmi Akçiçek, Doç. Dr. Sevnaz Şahin, Psikolog Mevlüt Ülgen, Yüksek Hemşire Gönül Düzgün ve İl Sağlık Müdürlüğü’nden Dr. Nurgül Karakoç’un yanı sıra Torbalı Devlet Hastanesi Başhekimi Şenol Topçu’nun da katılım sağladığı ilk farkındalık eğitiminde, Türkiye nüfusunun gittikçe yaşlandığı gerçeğinden hareketle, artan yaşlı nüfusa dikkat çekmek, yaşlıların değişen ihtiyaçları hakkında sağlık çalışanlarında farkındalık oluşturmak, onlara daha güvenli ve yaşlı dostu ortamlar sağlamak amacıyla sağlık çalışanlarına yönelik ‘Yaşlı Dostuyum Projesi”nin uygulamaya konulduğu vurgulandı.

YAŞLI NÜFUS ORANI YÜKSELDİ

Ege Geriatri Derneği’nin, Nutricia Medikal Beslenme işbirliğiyle yürüttüğü proje kapsamında ‘Yaşlı Dostuyum’ farkındalık eğitimlerinin ilki, Torbalı Devlet Hastanesi’nin konferans salonunda doktor ve hastane personelinin katılımıyla gerçekleştirildi. Düzenlenen sempozyumda katılımcılara yönelik önemli açıklamalarda bulunan Ege Geriatri Derneği Başkanı Prof. Dr. Sevnaz Şahin, Torbalı’nın İzmir genelinde yaşlı nüfusun en fazla bulunduğu ilçelerden biri olduğunu kaydeden Prof. Dr. Şahin, “Yaşlılara verilecek sağlık hizmetlerinin planlaması ve uygulanmasında yaşlıyı tanımak, anlamak, ihtiyaçlarını bilmek ve yaşlılarda sık görülen hastalıklar hakkında bilgi sahibi olmak artık ciddi bir önem kazandı.” diye konuştu.

HEDEF BÜYÜK

Projenin ilk pilot çalışmasını İzmir’in Çeşme ilçesinde hizmet veren Devlet Hastanesi’nde gerçekleştirdiklerini belirten Prof. Dr. Şahin,”Şimdi de Başhekim Şenol Topçu ile yapılan görüşmelerin ardından Torbalı Devlet Hastanesi’nde hayata geçirdik. Bu kapsamda farkındalık eğitimlerimiz devam edecek. Bizim aslında amacımız Türkiye’de bir ilk olma özelliğini taşıyan projemizi önce İzmir’in geneline daha sonra da ülke geneline yaymak. Bu kapsamda bizler yolumuza emin adımlarla devam ediyoruz. Bu halkaya bir halka daha eklemek adına inanmış bir ekip ile hedefe ulaşmak çok da fazla zor olmayacaktır” ifadesinde bulundu.  Murat CAN

(728x90px)

PİYASALARDA SON DURUM