Büyük Torbalı

Hayatı bırakma, sigarayı bırak!

Sigaraya savaş açan Sağlık Bakanlığı’nın başlatmış olduğu kampanya ilçe sakinlerinden ilgi gördü. Torbalı Devlet Hastanesi’ne ücretli muayeneye ayda 10 kişi başvururken, muayene ve tedavinin ücretsiz olmasından sonra bu rakam 400’lere çıktı.

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Hayatı bırakma, sigarayı bırak!
528 Görüntüleme
15 Aralık 2017 - 10:08

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

TOPLUMDA her geçen gün artan sigara bağımlılığı konusunda harekete geçen Sağlık Bakanlığı’nın başlatmış olduğu sigarayı bırakma kampanyası Torbalılardan karşılık gördü. Torbalı Devlet Hastanesi’nde Ekim ayında başlatılan ücretsiz muayene ve ilaç desteği kampanyasına iki ayda 400 kişi başvururken sigarayı bırakmada yüzde 70 başarı sağlandı. İki ay öncesine kadar ayda sadece 10 kişinin başvururken ücretsiz olmasından sonra bu rakam rekor düzeye ulaşmış oldu. 2017 yılında sigarayı bırakmak için toplam başvuru sayısı ise yaklaşık 750 oldu. Sigarayı bırakmak için 18 yaşından büyükler başvurabiliyor, sigortalılar hiçbir muayene ve tedavi ücreti ödemezken, sigortası olmayan vatandaşlar ise sadece hasta muayene ücreti verip ücretsiz tedavi oluyor. Torbalı Devlet Hastanesi’nde sigarayı bıraktırmak için iki Uzman Hekim görev yaparken sigarayı bırakmak isteyen sayısı her geçen gün artıyor.

3 YLIK TEDAVİ SÜRECİ

Tedavi süreci hakkında bilgi veren Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Mahmut Batur, “Sigarayı bırakmak isteyen vatandaşın tüm tetkikleri ve testleri yapıldıktan sonra en uygun ilaç verilerek 3 aylık tedavi süreci başlıyor. Burada hastaların kararlılık göstermesi çok önemli. Tedavi sürecinde ilk 8 ay belirleyici oluyor. İlaç tedavisinden sonra tekrar sigaraya başlamamaları için hastalarımızı muayene gelmeleri konusunda uyarıyoruz. Ayrıca gerekirse psikolojik destek de sağlıyoruz. Torbalı’da maalesef sigara tüketimi çok fazla. Özellikle 15-16 yaşındaki çocukların sigara içmelerini görmek üzüntü verici. Her geçen gün sigarayı bırakmayan isteyen insan sayısı artıyor. İnsanlar hep bahanelerle bunu erteliyorlar. Sigarayı bırakmak isteyen vatandaşlar gönül rahatlığıyla bize gelebilir.’’ dedi. Hamza BODUR

(728x90px)

PİYASALARDA SON DURUM